mejorar el aislamiento térmico en una reforma

Millora l’aïllament tèrmic d’un habitatge, sigui del tipus que sigui, si et vas a embarcar en qualsevol reforma parcial o integral. Intentarem explicar-te les raons.

La primera raó, i encara que el mètode d’insuflat és vàlid per a qualsevol mena d’habitatge ja construït, és que si faràs obres cal aprofitar per a millorar l’ aïllament tèrmic i convertir les parets i sostres de l’habitatge en murs tèrmics.

En segon lloc, la millora es tradueix en estalvi energètic i confort. Gràcies a les propietats de la cel·lulosa la teva casa estarà protegida contra el fred a l’hivern, contra la calor a l’estiu, reduiràs els sorolls exteriors i regularà la humitat ambiental.

Per tant, estalvi i confort garantitzats per sempre. Perquè una vegada insuflada la cel·lulosa, ni minva, ni necessita cap manteniment. No la veuràs, però la notaràs.

Millora l’aïllament durant una reforma: un exemple a Viladecans

Recentment millorem l’aïllament tèrmic de les parets d’una casa a Viladecans dels anys 70 que comptava amb una cambra d’aire d’entre 10 i 12 centímetres de mitjana com s’aprecia en la imatge a continuació.

Capacitat de la cambra en la qual s’insufla la cel·lulosa
Aspecte de la cambra una vegada insuflada la cel·lulosa

I és que quan s’enumeren les claus per estalviar energia a la llar sempre es parla de, per exemple, «abrigar l’edifici o habitatge». El motiu és que el 80% dels habitatges a Catalunya són anteriors al 1980, cosa que significa que si no han estat reformades no compten amb cap mena d’aïllament tèrmic.

D’altra banda, l’ IDAE assenyala que «entre el 25 i el 30% de les necessitats de calefacció són fruit de les pèrdues de calor» (o fred si és estiu i tenim l’aire condicionat), sent parets i sostres els principals punts de fugida.

Finalment les conclusions són clares: millora l’aïllament tèrmic, millora el confort i augmenta l’eficiència energètica. Una cosa que es tradueix a més en importants estalvis econòmics.

Pregunta’ns sense compromis, estarem encantats d’assessorar-te.