aislamiento termico santa maria palautordera

Aïllament tèrmic pas a pas, així que intentarem explicar el procediment d’aïllament tèrmic mitjançant insuflat de cel·lulosa a parets i coberta tipus conillera d’una casa de planta baixa més u situada a Santa Maria de Palautordera (Barcelona), que patia el que la majoria d’edificacions que coneixem:

  • Calor a l’estiu, fred a l’hivern dins de casa.
  • Despesa excessiva per a mantenir la temperatura de confort (si és que s’aconsegueix).

Més enllà de les mesures de seguretat i higiene d’obligatori compliment, l’aïllament tèrmic d’aquesta casa va seguir el procediment habitual.

En primer lloc, accedir a la cambra d’aire per a insuflar la cel·lulosa. El nombre de forats necessaris no està establert perquè depèn de la superfície. L’objectiu és garantir la correcta distribució del material i pot fer-se des de l’interior o l’exterior. És tota l’obra que cal practicar i, evidentment, reparem

Accessos a la cambra d’aire per a aïllament tèrmic mitjançant insuflat.

En segon lloc, l’insuflat en si mateix. A partir de cinc centímetres de cambra, beneficis assegurats si s’insufla cel·lulosa. Perquè protegeix contra el fred, la calor i el soroll gràcies a les propietats de la cel·lulosa.

D’altra banda, destacar que entre els beneficis derivats directament d’injectar cel·lulosa està l’estalvi econòmic en les despeses de calefacció i aire condicionat, i la millora del confort per la seva capacitat per a regular la humitat ambiental.

El tercer i últim pas és recollir. Perquè com diem habitualment, quan marxem els propietaris de l’habitatge comencen a estalviar. I la reducció del soroll exterior és probablement el primer que es percep.

El mètode d’insuflat és vàlid per a gairebé tot tipus d’habitatges, així que no dubtis a preguntar-nos, sense compromís en cap cas, perquè surt a compte…