Ho has intentat ajornar el màxim possible, però irremeiablement ha arribat el moment: cal pintar. Enretirar mobles, cobrir-los amb llençols o plàstics, protegir el sòl amb cartrons … sí, sabem que fa mandra. Però també sabem que aquesta és una molt bona oportunitat per fer de casa teva un lloc més confortable, gràcies a l’aïllament. Aïllar parets de pladur amb cel·lulosa, és igual de fàcil que fer-ho amb parets de qualsevol altre material; només cal que hi hagi una cambra d’aire. La inversió no és gaire alta, s’amortitza en poc temps i, a més, ja tenim unes parets «netes» que després pintarem.
Actualment, el pladur està molt ben considerat com a material de construcció, i són moltes les parets interiors que es fan amb ell. Les trobem sobretot en edificis nous o seminous, com el que vam visitar fa pocs anys. La finca no tenia res d’aïllament i els veïns van voler aïllar parets de pladur amb cel·lulosa, un material que té molts avantatges. Aïlla del fred a l’hivern i de la calor a l’estiu, també del soroll, és ecològic, no inflamable i actua també contra la humitat i com antifúngic. Al contrari del que passa amb altres materials, la cel·lulosa omple tot l’espai de la cambra d’aire de manera uniforme, garantint un aïllament perfecte.
L’insuflat és la tècnica més adequada per a aïllar parets de pladur amb cel·lulosa. A més, és ràpid i econòmic
D’altra banda, el pladur s’utilitza molt per fer parets falses i posar material aïllant entre elles i els murs exteriors. Si ja tenim parets de pladur amb càmera d’aire a casa nostra, com en aquest cas, no cal treure els panells i tornar-los a posar. I és que la cel·lulosa s’aplica fent petits orificis a les parets, insuflant el material i tapant de nuevo els forats.